Domov | Moj profil | O portalu | Oglaševanje | Članarina | KontaktPovabilo k pokroviteljstvu prireditev, Narodni dom Maribor


Predvideno število obiskovalcev:  -
Ocena finančnih potreb:  10.000 EUR +
Minimalno za glavno sponzorstvo:  3.000 EUR +
Minimalno za sosponzorstvo:  1.500 EUR +
Spletna stran dogodka: 

Koncertni abonmaji
Koncertna poslovalnica Narodnega doma je prireditelj z najdaljšo tradicijo v Sloveniji, saj je pred dvema letoma praznovala častitljivih 60 let. Vsako leto organiziramo 2 abonmajska reda: v Orkestrskem ciklu se trudimo pripeljati najboljše gostujoče orkestre raznolikih glasbenih tradicij in slogovnih značilnosti. V abonmaju Komornega cikla vsako leto ponudimo koncerte nekaj zares odličnih in uveljavljenih tujih, pa tudi domačih glasbenikov in zasedb, ki se predstavljajo z izbranimi in skrbno sestavljenimi programi. Le-ti zajemajo bogat in pester opus glasbe – od klasičnih, pa vse do sodobnih glasbenih zvrsti, od solističnih recitalov do različnih komornih zasedb.
 
Cikel za mlade
Posebej ponosni smo na Cikel za mlade, v katerem v treh redih, Pizzicatu, Crescendu in Furiosu skrbimo za glasbeno in umetniško vzgojo otrok od 6 leta navzgor. V petih predstavah v vsakem redu jih seznanimo z različnimi umetnostnimi oblikami, v poustvarjalnicah po predstavah in koncertih pa razvijamo njihov smisel za kreativnost in poglobimo razumevanje dogodkov, ki so jim prisostvovali. Predstave so (tudi če so enake) vedno prilagojene starostni skupini.Od maja do septembra vsako leto ob nedeljah dopoldne poživljamo mestni park z glasbenimi prireditvami – promenadnimi koncerti, ki naključnim obiskovalcem, vedno bolj pa tudi že stalnemu občinstvu, popestrijo sprehod po parku, da postanejo ob paviljonu in prisluhnejo glasbi sredi idilične okolice. Na koncertih je mogoče slišati različne komorne zasedbe, a tudi ljudske pevce in godce, številne pevske zbore, si ogledati nastop folklornega ansambla, plesno predstavo ali koncert godbe na pihala, ki jo spremljajo mažoretke.
 
Jazz festival Maribor
Jazz festival Maribor Izzven in koncertni cikel Novi Jazz v Narodnem domu že od svojih začetkov leta 1999 predstavljata sodobno glasbeno ponudbo iz vsega sveta, ki izhaja pretežno iz kreativne tradicije jazza in etno glasb ter mešanja s sodobnimi vplivi. Oba jazzovska dogodka delujeta onstran delitev na zabavno in resno glasbo, komponirano in improvizirano glasbo, visoko, sub- in popularno- kulturo, onstran estetskih preferenc in stilističnih oznak. Uspešno nagovarjata predvsem (vendar ne izključno) srednjo in mlajšo generacijo poslušalstva in predstavljata mladosten, svež ter spoštljiv, a obenem moderen pristop h glasbeni tradiciji. Abonma Komedija: v Narodnem dom Maribor smo pred nekaj leti zaznali potrebo občinstva po dodatni gledališki ponudbi. Zastavili smo si nalogo, da bomo v Maribor pripeljali kakovostne predstave iz drugih krajev Slovenije in iz tujine ter da jih bomo uprizarjali še v lastni produkciji. Ker je bilo zanimanje za to zvrst gledališča veliko, smo razpisali abonma, ki zajema šest predstav v šestih mesecih, od novembra do aprila. Zanimanje občinstva nenehoma narašča, zato smo v abonentskem ciklu »Komedija« uvedli že osem redov z več kot 2.800 abonenti. Veliko predstav odigramo tudi »za izven«. V lastni produkciji smo ustvarili nekaj uspešnih predstav, denimo Življenje v teatru (Peter in Aljoša Trnovšek), Služkinji (Alojz Svete, Branko Šturbej, Radko Polič) in Svobodni zakon (Nataša Tič Ralijan, Tadej Toš).
 
Abonmajski cikel Kekec
Abonmajski cikel Kekec, ki je namenjen najmlajšim, ponuja otrokom med 4. in 9. letom starosti pet gledaliških predstav, vsak mesec od novembra do aprila po eno. Abonma vključuje tudi pustno rajanje za otroke. Sodelujoča slovenska gledališča, kot so Mladinsko gledališče Ljubljana, Mini teater, Slovensko ljudsko gledališče iz Celja, Lutkovno gledališče iz Ljubljane in Gledališče Ptuj pomenijo zagotovilo, da bodo lahko otroci spremljali dobre in zanimive predstave.

Kulturni dnevnik
V okviru Narodnega doma že tretje leto deluje zavod MARS, ki v šolah in ob prireditvah za otroke v Narodnem domu izvaja program Kulturni dnevnik. Program obsega pedagoško in didaktično zasnovane ustvarjalne delavnice, v katerih si otroci krepijo domišljijo, ustvarjajo z lastnimi rokami in tako ponotranjijo svoje dojemanje kulturnih vsebin. Mednarodni folklorni festival Folkart je eden najbolje organiziranih in vsebinsko ter scensko med najkvalitetnejšimi v Evropi. V njegovi bogati zgodovini so v Mariboru gostovale folklorne skupine iz vsega sveta. Folkloristi predstavljajo dragoceno kulturno dediščino ter izjemno raznolikost ljudskega izročila. Navdušujejo številno občinstvo na prizorišču festivala v starem mestnem jedru Maribora na Lentu, tako kot tudi občinstvo na gostovanjih po drugih krajih Slovenije
 
Vabimo vas, da podprete naše dejavnosti tudi v okviru akcije Klikni! Doniramo. S klikom na povezavo Klikni! Doniramo. boste pomagali zbrati sredstva za naše delovanje. 

Predvideno število ponovitev dogodka:

po prireditvi

Lokacija dogodka:

Narodni dom Maribor in povezane lokacije

Možnosti oglaševanja in promocije sponzorja:

po dogovoru


Predstavitev organizatorja


Narodni dom Maribor, zavod


Pokaži vizitko

ALI VESTE, da smo imeli v Narodnem domu Maribor v letu 2008 skoraj 1.000 prireditev z več kot 670.000 obiskovalci?

V letošnjem letu bomo te številke najbrž znova presegli. In čeprav je glavni dogodek, ki ga organiziramo, Festival Lent, je zgovoren podatek, da imamo med letom v povprečju več kot eno prireditev dnevno vsak delovni dan v tednu, vse leto. Več o naših dejavnostih si lahko ogledate na naši spletni strani.

Veliko sredstev za naše programe zberemo s pomočjo sponzorjev in donatorjev. Potencialne sponzorje, ki jih zanimajo vlaganja v kulturo, vabimo, da se obrnejo na naš marketing in z veseljem vam bomo pripravili vse ustrezne informacije (02 229 40 27 ali 02 22940 17, mirjana.mladic@nd-mb.si).

Narodni dom ponoči
Dvorana Union
Festival Lent
Utrinek s koncertaKontakt:
ga. Mirjana Mladič
(02) 22 940 27
mirjana.mladic@nd-mb.si

 

Izbor področij

Vrsta subjekta:

Kategorija:
   
   

Poštne številke:
 
 
 
 
 
 
 
 


 © 2018 Donacije si.