Domov | Moj profil | O portalu | Oglaševanje | Članarina | KontaktZBIRNIK - POVABILO K POKROVITELJSTVU IN DAROVANJU PROGRAMU CANKARJEVEGA DOMA V LETU 2009, Naslovljeno na srednja in manjša podjetja


Začetek dogodka:  01.01.2009
Konec dogodka:  31.12.2009
Predvideno število obiskovalcev:  Z elementi posameznih prireditev se prosimo seznanite v rubriki Sponzoriranje dogodkov.
Ocena finančnih potreb:  po prireditvi
Minimalno za glavno sponzorstvo:  po prireditvi
Minimalno za sosponzorstvo:  po prireditvi
Spletna stran dogodka:  www.cd.cc.si

VSA MINULA LETA – in tako bo tudi v letu 2009 – program Cankarjevega doma podpirajo številna ugledna domača in tuja podjetja in družbe. Zanimivo pri tem je, da so med pokrovitelji in darovalci predvsem velika podjetja in družbe, zelo malo pa je srednjih in manjših. Če to v obojestransko zadovoljstvo delajo veliki in so v Cankarjevem domu našli odličnega poslovnega partnerja, zakaj ne bi v njegov krog podpornikov pristopila tudi uspešna in prodorna manjša podjetja in družbe.

Partnerstvo v obojestransko zadovoljstvo

Podoba Cankarjevega doma je lahko zaradi dobrega programa, v katerem sodelujejo tudi številni državni in drugi zavodi, in zaradi razvejanih tržnih dejavnosti izjemno ugodna tudi za pokrovitelje z manjšimi zneski. Pojavljanje znamke pokrovitelja in njegovih tržnih sporočil je mogoče v glavnih slovenskih medijih, na plakatih in tiskovinah, na panojih na strehi in v prostorih CD, na novinarskih konferencah, projekcijah v dvoranah (pred začetkom prireditve), na trajnem pokroviteljskem in darovalskem znamenju pred vhodom v Gallusovo dvorano in še kje. Pokrovitelj lahko po prireditvi, ki jo je finančno podprl, naroči tudi poseben dogodek za svoje poslovne partnerje, povabljen je na medijske konference, predstavitve ter vsakoletno družabno srečanje pokroviteljev in darovalcev CD.

Tiste, ki v podpori programa CD ne boste iskali trženjskih protivrednosti, vabimo, da se odločite za prispevek k programu, o katerem bo javnost prav tako primerno obveščena.

Privlačno za pokroviteljstvo v programu CD 2009

V nadaljevanju predstavljamo prireditve – razstave, festivale in programske sklope, ki v letu 2009 še nimajo pokrovitelja ali darovalca, so pa izjemno zanimive, lepe, vznemirljive, privlačne, sodobne in aktualne (več na www.cd-cc.si). 

Zlati abonma, cikel šestih vrhunskih simfoničnih ali filharmoničnih orkestrov v Gallusovi dvorani s 1480 sedeži, že ima generalnega pokrovitelja – Mercator, d.d. Z leti se je uveljavila praksa, ki ji poslovni sistem Mercator ne nasprotuje, namreč da ima pokrovitelja tudi vsak posamični koncert. Tako so v ponudbi za pokroviteljstvo v letu 2009 na voljo še naslednja gostovanja:

 • Komorni orkester Orpheus iz New Yorka s solistom Jonathanom Bissom za klavirjem (17. februar 2009)
 • Pekinški simfonični orkester z dirigentom Tan Lihuom (22. april 2009)
 • Simfonični orkester Frankfurtskega radia z dirigentom Paavom Järvijem (20. maj 2009)
 • Nacionalni orkester iz Lilla z dirigentom Enriquom Barriosom in solistom Césarjem Olguinom na bandoneonu
 • Orkester Philharmonia iz Londona z dirigentom Lorinom Maazlom in solistko Arabello Steinbacher, violina

Priporočena višina pokroviteljskih sredstev za vsak koncert je 10.000 €.

Srebrni abonma, cikel osmih solističnih in komornih koncertov, je pokroviteljem ali darovalcem na voljo kot celota, lahko pa se odločite tudi za posamezne koncerte v Gallusovi dvorani:

 • Iveta Apkalna, orgle (11. februar 2009)
 • Jordi Savall, viola da gamba (11. marec 2009)
 • Hilary Hahn, violina, in Valentina Lisitsa, klavir (25. marec 2009)
 • Simon Trpčeski, klavir (11. november 2009)

Priporočena višina sredstev generalnega pokrovitelja srebrnega abonmaja je 20.000 €, pokroviteljstvo posameznega koncerta pa 4000 €.

Kitarski cikel Zvoki šestih strun, s štirimi koncerti v Klubu Cankarjevega doma.
Priporočena višina za generalnega pokrovitelja je 4000 €.

Opera Seviljski brivec Gioacchina Rossinija v izvedbi SNG Opera in balet Ljubljana v Gallusovi dvorani 29., 30. junija in 2. julija 2009
Priporočena višina za generalnega pokrovitelja je 30.000 €, za pokrovitelje pa po 10.000 €.

Opereta Vesela vdova Franza Lehárja v izvedbi SNG Opera in balet Ljubljana (4 predstave od 12. do 16. oktobra 2009)
Priporočena višina za generalnega pokrovitelja je 20.000 €, za pokrovitelje pa po 5000 €.

Cankarjevi torki z več kot 30 koncerti jazza, etno glasbe in mejnih glasbenih zvrsti v klubu CD. Za ta izjemno popularni celoletni koncertni cikel si prizadevamo pridobiti pokrovitelja ali darovalca za polovico ali celo sezono.
Generalni pokrovitelj za polovico sezone 10.000 €, za celo leto pa 20.000 €.

Jubilejni 50. jazz festival Ljubljana bo trajal od 30. junija do 4. julija v CD, Križankah, na Metelkovi in po mestu. Festival že ima generalno pokroviteljico NLB, d.d., iščemo velikega darovalca in pokrovitelje posameznih koncertov. Posebej opozarjamo na koncert Johna Zorna, enega najbolj cenjenih glasbenikov in skladateljev zadnjih tridesetih let.
Priporočeni znesek za posamezne pokrovitelje je 10.000 €.

Gledališko gostovanje iz Italije bo sodobna uprizoritev Pekla iz trilogije Božanska komedija slovitega režiserja Romea Castelluccija. Dve predstavi bosta 2. in 3. marca 2009 v Gallusovi dvorani.
Priporočeni pokroviteljski znesek gostovanja – 20.000 €.

Gledališko-operno gostovanje z Danskega v sodelovanju z Latvijskim radijskim zborom: Operacija: Orfej režiserke Kirsten Delholm. Izjemna predstava bo zagotovo poplačala negotovost »hrabrega« pokrovitelja ali darovalca.
Priporočeni pokroviteljski znesek – 20.000 €.

Gostovanje Akademije Europa Danse s predstavo Picasso in ples bo v Ljubljano pripeljalo najboljše mlade evropske plesalce (oktober 2009).
Priporočeni pokroviteljski znesek – 10.000 €.

Retrospektivna kiparska razstava Dušana Tršarja bo v Galeriji CD od 29. oktobra do 25. decembra 2009.
Priporočeni pokroviteljski znesek – 10.000 €.

Drugi festivali v CD z izjemnimi možnostmi za pokroviteljstvo in darovanje:

 • Festival dokumentarnega filma z vsako leto boljšim obiskom (od 23. do 30. marca 2009). Priporočeni pokroviteljski znesek – 10.000 €.
 • Festival Transgeneracije, na katerem se predstavijo mladi, srednješolski ustvarjalci na vseh umetniških področjih (od 6. do 11. aprila 2009). Za tiste, ki želite podpreti mlade! Priporočena višina pokroviteljskega zneska – 6000 €.
 • Festival Fabula (od 12. januarja do 6. februarja 2009) je namenjen literaturi. Priporočeni pokroviteljski znesek – 3000 €.
 • LIFFe, osrednji slovenski mednarodni filmski festival (sredi novembra 2009) že ima generalnega pokrovitelja – Mobitel in veliko darovalko – Tobačno Ljubljana. Kljub temu so vljudno vabljeni pokrovitelji in darovalci, ki želijo podpreti določene segmente festivala z manjšimi zneski. Priporočeni znesek za posamezne pokrovitelje – 10.000 €.
 • Sezonsko pokroviteljstvo Male fotografske galerije CD, ki je postala ključna referenčna točka v mestu za fotografsko umetnost. Generalni pokrovitelj za sezono – 10.000 €.

V programu za leto 2009 je še veliko drugih gledaliških in plesnih predstav, koncertov in razstav, ki jih vključujemo v našo pokroviteljsko ponudbo. Še posebno radi bi pridobili pokrovitelje ali darovalce za izjemno razvejan program kulturne vzgoje, ki vključuje okoli 250 programskih enot, povezanih v različne programske pakete (abonmaji za otroke, učne ure kulturne vzgoje, ustvarjalne delavnice in podobno).

Vabilo velja tudi posameznikom …
V darovalskem krogu CD so enako kot podjetja dobrodošli tudi posamezniki, ki želijo podpreti bodisi izbranega umetnika v programu CD bodisi prireditev.

… in velikim podjetjem
K pokroviteljstvu ali darovanju srčno vabimo tudi vsa tista največja podjetja in družbe, ki nam jih do sedaj še ni uspelo pritegniti k sodelovanju s Cankarjevim domom in kulturnimi zavodi z delom programa v Cankarjevem domu.

Podrobnejše informacije
Vse, ki vas zanimajo podrobnosti o programu CD in se želite vključiti med njegove podpornike, vljudno vabimo, da pokličete Zvezdano Lazar Bursać (telefon 24 17 170, e-naslov zvezdana.lazar@cd-cc.si), ki bo prijazno predstavila stotere možnosti pokroviteljstva in darovanja CD.

Več ko bo pokroviteljev in darovalcev, več bo zadovoljnih obiskovalcev kulturnih prireditev, boljši bo program v Cankarjevem domu, večji bodo uspehi vseh sodelujočih na trgu in učinkovitejši bo prodor kakovostne slovenske umetnosti v svet.


Predvideno število ponovitev dogodka:

Z elementi posameznih prireditev se prosimo seznanite v rubriki Sponzoriranje dogodkov.

Lokacija dogodka:

Z elementi posameznih prireditev se prosimo seznanite v rubriki Sponzoriranje dogodkov.

Možnosti oglaševanja in promocije sponzorja:

Z elementi posameznih prireditev se prosimo seznanite v rubriki Sponzoriranje dogodkov.


Predstavitev organizatorja


Cankarjev dom, javni zavod


Pokaži vizitko

V CANKARJEVEM DOMU verjamemo, da sta kulturno-umetniško in znanstveno ustvarjanje temeljna pogoja za doseganje bogatejšega duhovnega življenja ljudi ter razvoja družbe.

V našem kulturnem in kongresnem središču predstavljamo, produciramo, koproduciramo, organiziramo in posredujemo kulturno-umetniške, kongresne, sejemske, protokolarne ter druge prireditve, razstave in festivale. Ker smo kulturno središče, kulturi in umetnosti namenjamo letno dve tretjini razpoložljivih terminov v dvoranah, razstavnih prostorih in sprejemnih dvoranah. S svojim programom želimo izboljšati kakovost življenja, oblikovati, razvijati, udejanjati kulturno in širšo nacionalno identiteto ter kulturno-umetniško vzgajati mlade.

Pri uresničevanju sodobnih kulturno-umetniških projektov sodelujemo s sorodnimi kulturnimi ustanovami doma in po svetu. Tako se trudimo, da bi k odprtosti glavnega mesta pripomogli z vsestranskim kulturno-umetniškim in znanstvenim mednarodnim pretokom. Trudili se bomo, da bodo v Cankarjev dom še naprej prihajali največji umetniki in ansambli z vsega sveta ter da bomo dejavni v mednarodnih umetniških koprodukcijah odrskih umetnosti. Prizadevamo si tudi, da bi prizorišča v domu gostila pomembne dogodke iz zgodovine Slovencev in številne druge spominske dogodke.

črta


O NAS
BLAGOVNA ZNAMKA
NAJBOLJŠI PARTNER
TEHNOLOGIJA
Gallusova dvorana
Linhartova dvorana
Kosovelova dvorana
Štihova dvorana
Dvorana Duše Počkaj
Klub Lili Novy
Klub CD
Galerija CD
Velika sprejemna
Prvo preddverje
Drugo preddverje
Konferenčni prostori E
Kongresna dejavnost
Ivanka, kartica CDKontakt:
ga. Zvezdana Lazar Bursać
(01) 24 17 170
zvezdana.lazar@cd-cc.si

 

Izbor področij

Vrsta subjekta:

Kategorija:
   
   

Poštne številke:
 
 
 
 
 
 
 
 


 © 2018 Donacije si.