Domov | Moj profil | O portalu | Oglaševanje | Članarina | KontaktVESELA VDOVA, opereta skladatelja Franza Lehárja


Začetek dogodka:  12.10.2009
Konec dogodka:  16.10.2009
Predvideno število obiskovalcev:  2.400
Ocena finančnih potreb:  -
Minimalno za glavno sponzorstvo:  20.000 €
Minimalno za sosponzorstvo:  5.000 €
Spletna stran dogodka:  www.cd-cc.si

»VESELA VDOVA je brez dvoma tisto odrsko-glasbeno delo, ki kar naprej kliče po novih in svežih postavitvah. Občinstvo Veselo vdovo obožuje, pevci jo radi pojejo in režiserji jo radi režiramo.

To je na videz lahkotno delo, polno zanimivih gledaliških obratov, duhovitih likov in prijetne, pa vendar ne cenene glasbe. Seveda pa poleg vsega tega Vesela vdova pripoveduje tudi zanimivo zgodbo. Pred nami se razgrinja večna tema iskanja prave ljubezni in sreče. In prav to zgodbo bo naša nova uprizoritev poskušala še bolj izostriti, jo izpostaviti in jo podati v novi, sodobni in aktualni različici.

Nova uprizoritev bo v marsičem drugačna od tiste, ki smo jo zelo uspešno postavili na odrske deske pred nekaj leti. Na nek način bo bolj komorna, očiščena spektakelskih rešitev, vendar zato ne bo manj zabavna. Bolj bo aktualna, saj se Vesela vdova lahko dogaja tudi tukaj in zdaj. Morda celo v naši sodobni evropski diplomaciji. Morda celo na našem domačem diplomatskem parketu. Težišče nove postavitve bo na komičnih značajih in malo manj na historični noblesi. Poskušali bomo še bolj razviti humorne zaplete, poglobiti duhovite situacije, predvsem pa bomo ustvarili slikovito, dinamično in sodobno predstavo, v kateri se bo zrcalil utrip današnjega življenja. Obljubljamo obilo smeha, vrhunske glasbe in odličnih igralskih kreacij.« (Vinko Möderndorfer, režiser)

Opereta Vesela vdova Franza Lehárja v izvedbi SNG Opera in balet Ljubljana (4 predstave od 12. do 16. oktobra 2009). Priporočena višina za generalnega sponzorja je 20.000 €, za sponzorje pa po 5.000 €. 


Predvideno število ponovitev dogodka:

Štiri ponovitve.

Lokacija dogodka:

Linhartova dvorana v Cankarjevem domu.

Možnosti oglaševanja in promocije sponzorja:

Po dogovoru.


Nagovor generalnega direktorja CD
Povabilo k sponzoriranju '09
Sponzoriranje kot promocija
O operi
O skladatelju

Predstavitev organizatorja


Cankarjev dom, javni zavod


Pokaži vizitko

V CANKARJEVEM DOMU verjamemo, da sta kulturno-umetniško in znanstveno ustvarjanje temeljna pogoja za doseganje bogatejšega duhovnega življenja ljudi ter razvoja družbe.

V našem kulturnem in kongresnem središču predstavljamo, produciramo, koproduciramo, organiziramo in posredujemo kulturno-umetniške, kongresne, sejemske, protokolarne ter druge prireditve, razstave in festivale. Ker smo kulturno središče, kulturi in umetnosti namenjamo letno dve tretjini razpoložljivih terminov v dvoranah, razstavnih prostorih in sprejemnih dvoranah. S svojim programom želimo izboljšati kakovost življenja, oblikovati, razvijati, udejanjati kulturno in širšo nacionalno identiteto ter kulturno-umetniško vzgajati mlade.

Pri uresničevanju sodobnih kulturno-umetniških projektov sodelujemo s sorodnimi kulturnimi ustanovami doma in po svetu. Tako se trudimo, da bi k odprtosti glavnega mesta pripomogli z vsestranskim kulturno-umetniškim in znanstvenim mednarodnim pretokom. Trudili se bomo, da bodo v Cankarjev dom še naprej prihajali največji umetniki in ansambli z vsega sveta ter da bomo dejavni v mednarodnih umetniških koprodukcijah odrskih umetnosti. Prizadevamo si tudi, da bi prizorišča v domu gostila pomembne dogodke iz zgodovine Slovencev in številne druge spominske dogodke.

črta


O NAS
BLAGOVNA ZNAMKA
NAJBOLJŠI PARTNER
TEHNOLOGIJA
Gallusova dvorana
Linhartova dvorana
Kosovelova dvorana
Štihova dvorana
Dvorana Duše Počkaj
Klub Lili Novy
Klub CD
Galerija CD
Velika sprejemna
Prvo preddverje
Drugo preddverje
Konferenčni prostori E
Kongresna dejavnost
Ivanka, kartica CDKontakt:
ga. Zvezdana Lazar Bursać
(01) 24 17 170
zvezdana.lazar@cd-cc.si

 

Izbor področij

Vrsta subjekta:

Kategorija:
   
   

Poštne številke:
 
 
 
 
 
 
 
 


 © 2018 Donacije si.