Domov | Moj profil | O portalu | Oglaševanje | Članarina | KontaktSEVILJSKI BRIVEC (29., 30. junija ter 2. julija 2009), komična opera v dveh dejanjih


Predvideno število obiskovalcev:  1500 obiskovalcev na predstavo
Ocena finančnih potreb:  -
Minimalno za glavno sponzorstvo:  30.000 €
Minimalno za sosponzorstvo:  10.000 €
Spletna stran dogodka:  www.cd-cc.si

PO BESEDAH režiserja Plamena Kartaloffa in scenografke in kostumografke Ioanne Manoledaki je za sodobne režiserje, scenografe in kostumografe poskus interpretacije takšne mojstrovine opernega repertoarja pravi izziv, saj je delo priljubljeno pri občinstvu vseh starosti in kulturnih ozadij.

Na opernih odrih vsega sveta se vsako leto pojavljajo številne uprizoritve, od najbolj ekstremnih in eksperimentalnih do najbolj konservativnih. Ta opera je namreč privlačna zaradi elokventne partiture, ki sledi razvoju dogodkov ter interakciji vlog skozi številne nepričakovane preobrate v zgodbi, kar ustvarja močno estetsko povezanost med zgodbo in njeno glasbeno pripovednostjo. Režiser in avtorica vizualne podobe v operi prepoznavata nekaj elementov commédie dell’árte, hkrati pa vsako vlogo komentirata s sodobnimi vizualnimi namigi, ki naj bi izostrili absurdne situacije in značaj vsake vloge ter jih naredili privlačnejše za sodobnega gledalca.

Opera Seviljski brivec Gioacchina Rossinija v izvedbi SNG Opera in balet Ljubljana v Gallusovi dvorani 29., 30. junija ter 2. julija 2009. Priporočena višina za generalnega sponzorja je 30.000 €,  za sponzorje pa po 10.000 €. več>>


Predvideno število ponovitev dogodka:

Tri izvedbe.

Lokacija dogodka:

Gallusova dvorana v Cankarjevem domu, Ljubljana.

Možnosti oglaševanja in promocije sponzorja:

Po dogovoru


Nagovor generalnega direktorja CD
Sponzoriranje kot promocija
Seviljski brivec
Povabilo k sponzoriranju '09

Predstavitev organizatorja


Cankarjev dom, javni zavod


Pokaži vizitko

V CANKARJEVEM DOMU verjamemo, da sta kulturno-umetniško in znanstveno ustvarjanje temeljna pogoja za doseganje bogatejšega duhovnega življenja ljudi ter razvoja družbe.

V našem kulturnem in kongresnem središču predstavljamo, produciramo, koproduciramo, organiziramo in posredujemo kulturno-umetniške, kongresne, sejemske, protokolarne ter druge prireditve, razstave in festivale. Ker smo kulturno središče, kulturi in umetnosti namenjamo letno dve tretjini razpoložljivih terminov v dvoranah, razstavnih prostorih in sprejemnih dvoranah. S svojim programom želimo izboljšati kakovost življenja, oblikovati, razvijati, udejanjati kulturno in širšo nacionalno identiteto ter kulturno-umetniško vzgajati mlade.

Pri uresničevanju sodobnih kulturno-umetniških projektov sodelujemo s sorodnimi kulturnimi ustanovami doma in po svetu. Tako se trudimo, da bi k odprtosti glavnega mesta pripomogli z vsestranskim kulturno-umetniškim in znanstvenim mednarodnim pretokom. Trudili se bomo, da bodo v Cankarjev dom še naprej prihajali največji umetniki in ansambli z vsega sveta ter da bomo dejavni v mednarodnih umetniških koprodukcijah odrskih umetnosti. Prizadevamo si tudi, da bi prizorišča v domu gostila pomembne dogodke iz zgodovine Slovencev in številne druge spominske dogodke.

črta


O NAS
BLAGOVNA ZNAMKA
NAJBOLJŠI PARTNER
TEHNOLOGIJA
Gallusova dvorana
Linhartova dvorana
Kosovelova dvorana
Štihova dvorana
Dvorana Duše Počkaj
Klub Lili Novy
Klub CD
Galerija CD
Velika sprejemna
Prvo preddverje
Drugo preddverje
Konferenčni prostori E
Kongresna dejavnost
Ivanka, kartica CDKontakt:
ga. Zvezdana Lazar Bursać
(01) 24 17 170
zvezdana.lazar@cd-cc.si

 

Izbor področij

Vrsta subjekta:

Kategorija:
   
   

Poštne številke:
 
 
 
 
 
 
 
 


 © 2018 Donacije si.