Domov | Moj profil | O portalu | Oglaševanje | Članarina | KontaktSOZVOČJE SVETOV VIII, ciklus predavanj in koncertov


Začetek dogodka:  21.10.2008
Konec dogodka:  19.05.2009
Predvideno število obiskovalcev:  150 na koncert
Ocena finančnih potreb:  -
Minimalno za glavno sponzorstvo:  5.000 €
Minimalno za sosponzorstvo:  2.000 €
Spletna stran dogodka:  www.drustvo-kgosf.si

KOMORNI GODALNI ORKESTER Slovenske filharmonije že osmo leto v sodelovanju z Narodno galerijo prireja ciklus predavanj o likovni umetnosti v povezavi s koncerti klasične glasbe. Prireditev poteka v čudovitem ambientu Velike razstavne dvorane v Narodni galeriji.

V osmi sezoni bomo v posameznih sklopih predstavili glasbeno in likovno umetnost dunajskega klasicizma, francoskega baroka, češko umetnost skozi stoletja ter slovensko glasbeno in likovno umetnost. Izvedbo prireditev bo delno podprla Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo RS. Preostanek sredstev moramo zbrati s pomočjo sponzorjev in donatorjev.

V posebnem večeru bomo izvedli dela G.F. Haendla in s tem obeležili 250 letnico njegove smrti. Gostili bomo nekaj vrhunskih domačih in tujih solistov kot so Stefan Dohr (solo hornist Berlinske filharmonije), Andrej Petrač (solo violončelist Slovenske filharmonije), Mile Kosi (solo violist orkester Guerzenich Koeln), kontratenorist Markus Forster in violinist Miran Kolbl (koncertni mojster Slovenske filharmonije).


Predvideno število ponovitev dogodka:

Prvi koncert in predavanje: 21. oktober 2008, Drugi koncert in predavanje: 9. december 2008, Tretji koncert in predavanje: 3. februar 2009, Četrti koncert in predavanje: 7. april 2009, Peti koncert in predavanje: 19. maj 2009. Za podrobnosti koncertov in predavanj so oglejte galerijo slik. Opomba: Slike so zgolj simbolične.

Lokacija dogodka:

Velika razstavna dvorana v Narodni galeriji.

Možnosti oglaševanja in promocije sponzorja:

Na spletnih straneh društva, po dogovoru.


Prvi koncert: 21.10.2008
Drugi koncert: 9.12.2008
Tretji koncert: 03.02.2009
Četrti koncert: 07.04.2009
Peti koncert: 19.05.2009

Predstavitev organizatorja


Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije, društvo


Pokaži vizitko

KOMORNI GODALNI ORKESTER Slovenske filharmonije sestavlja 14 godalcev, sicer članov simfoničnega orkestra Slovenske filharmonije. Ansambel pokriva tisto področje komornega muziciranja, ki ga v tujini izpolnjujejo rezidenčni komorni orkestri (I Musici, Zagrebski solisti, Wiener Kammerorchester, Il Fondamento itd).

V petnajstih letih obstoja je ansambel odigral več kot dvesto koncertov doma in v tujini. Že vrsto let pripravlja v sodelovanju z Narodno galerijo svoj abonmajski ciklus Sozvočje svetov, ki povezuje predavanja o likovni umetnosti s koncerti klasične glasbe. Rdeča nit ciklusa v naslednjih treh letih je spoznavanje likovne in glasbene umetnosti evropskih držav, kar na prireditve privablja tudi ambasadorje, atašeje in druge predstavnike teh držav.

Del poslanstva Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije je tudi predstavitev glasbenih del domačih skladateljev in njihova promocija v tujini. Ansambel je sodeloval z eminentimi domačimi in tujimi solisti: Dubravka Tomšič Srebotnjak, Irena Grafenauer, Marjana Lipovsek, Mirjam Kalin, Misha Mayski, Pria Mitchell, Polina Leshenko, Alissa Margulis, Richard Galliano. Verjamemo, da je ima delo ansambla velik pomen v domači in evropski glasbeni poustvarjalnosti.

Predstavitve v medijih:
Kritika, poročila o gostovanjih, poročila o podeljenih nagradah.

Glasbeniki orkestra
Repertoar orkestra
Uspehi...
Zgoščenka 1
Zgoščenka 2
Zgoščenka 3
Zgoščenka 4Kontakt:
g. Klemen Hvala
041 442 375
klemen.hvala@guest.arnes.s

 

Izbor področij

Vrsta subjekta:

Kategorija:
   
   

Poštne številke:
 
 
 
 
 
 
 
 


 © 2018 Donacije si.