Domov | Moj profil | O portalu | Oglaševanje | Članarina | KontaktSVETLOBNA GVERILA, letni večdnevni mednarodni projekt


Predvideno število obiskovalcev:  Glede na to, da bo velik del programa na javnih površinah potekal 14 dni, predvidevamo, da si bo program ogledalo med 2. 000 in 5.000 ljudi.
Ocena finančnih potreb:  15.000 EUR
Minimalno za glavno sponzorstvo:  7.000 EUR
Minimalno za sosponzorstvo:  4.000 EUR
Spletna stran dogodka:  www.svetlobnagverila.net

PROJEKT SVETLOBNA GVERILA je osredotočen na umetniške svetlobne instalacije in "site specific projekte". Poleg njihove postavitve v galerijskem prostoru ali na prostem, pripravljamo tudi predavanja, delavnice, performanse ipd. na to temo.

Letošnji glavni del programa s temo Repeticija bo med 28. majem in 13. junijem potekal v Ljubljani in Kranju. Program se bo odvijal v Galeriji Vžigalica in njeni okolici (Ljubljana), sodelovali pa bodo ustvarjalci iz Slovenije, Francije, ltalije in Švedske oz. Srbije.

Z urnikom prireditve se lahko seznanite tukaj.


Predvideno število ponovitev dogodka:

28. maj – 13. junij 2008, 15 dni.

Lokacija dogodka:

• Galerija Vžigalica in okolica (vrt Festivala Ljubljana, Trg Francoske revolucije, Okna Mestnega muzeja in NUKa), Ljubljana; • Galerija V oknu in Krice Krace, Kranj.

Možnosti oglaševanja in promocije sponzorja:

Za letos so še edine možnosti: internet, medijska sporočila, prostor dogajanja, saj so tiskani materiali že sproducirani. Odprti smo tudi za predloge sponzorjev.Predstavitev organizatorja


Forum Ljubljana, zavod za umetniško in kulturno produkcijo


Pokaži vizitko

FORUM LJUBLJANA pokriva širok spekter umetniških praks (fotografija, strip, lutke, svetlobne instalcije, multimedija, film ...) do založnistva. Namen njegove dejavnosti je produkcija sodobnih umetniških projektov ter njihovo predstavljanje doma in v tujini.

V zadnjih letih je dejavnost Foruma Ljubljana osredotočena predvsem na vizualne umetnosti (s trademarki: Strip Core in Stripburger) v povezavi z založništvom in izobraževanjem.

  • Uredništvo revije Stripburgerja, ki od leta 1992 izhaja pri Forumu, se s stripovsko problematiko ukvarja celovito. Prireja razstave domačih in tujih avtorjev, predstavitve, delavnice in natečaje. S tem širi stripovsko kulturo, spodbuja tovrstno kreativnost in predstavlja našo stripovsko produkcijo na mednarodnem področju.
  • Svetlobna gverila je projekt, ki se je razvil iz lanskoletnega festivala Detektivi svetlobe. Svetlobna gverila je fokusirana na umetniške svetlobne instalcije in "site specific projekte". Namen projekta je predstavitev tovrstnih umetniških projektov in ustvarjalcev iz mednarodnega področja na slovenskih tleh, predstavitev festivalov svetlobe iz Evrope, izobraževanje v obliki delavnic in predavanj, produkcija svetlobnih instalacij slovenskih avtorjev in njihova prezentacija na mednarodnih prizoriščih. Svetlobna gverila je članica neformalnega združenja festivalov svetlobe (INFL).

Dosežki, priznanja:
• V ZADNJEM DESETLETJU je v produkciji Foruma Ljubljana nastalo precejšne število odmevnih projektov (Honey Talks - comics inspired by painted beehive panels, Trn, Lice, Smeti: izbor, Das Anatomische Theater, To je Ernest, Plastos, Borza problemov, Palčica, Brianscore, Predmestje ...) avtorjev kot so Damjan Kocjančič, Andrej Štular, Milorad Krstić, LG Nebo, Marko A. Kovačič, Darij Kreuh, Davide Grassi, Vinko Moederndorfer ... • REVIJA STRIPBURGER, ki izhaja od leta 1992, se je uveljavila na mednarodnem področju in na svojih straneh gosti (priznane) avtorje iz različnih koncev sveta. Stripburger je tudi dobitnik Alph-Art nagrade, ki jo podlejuje mednarodni festival stripa v Angoulemeu in s svojimi projekti redno gostuje na mednarodnih festivalih v Evropi. • FILM PREDMESTJE je prejel več nagrad na mednarodnih filmskih festivalih.

Predstavitve v medijih:
Projekti Foruma Ljubljana redno prejemajo pozitivne kritike tako v domačih kot tujih medijih.Kontakt:
ga. Katerina Mirovic
01 2319662
core@mail.ljudmila.org

 

Izbor področij

Vrsta subjekta:

Kategorija:
   
   

Poštne številke:
 
 
 
 
 
 
 
 


 © 2018 Donacije si.