Domov | Moj profil | O portalu | Oglaševanje | Članarina | Kontakt10. MEDNARODNI FEMINISTIČNI IN QUEER FESTIVAL RDEČE ZORE, festival


Predvideno število obiskovalcev:  3000 obiskovalcev
Ocena finančnih potreb:  10.000 EUR
Minimalno za glavno sponzorstvo:  5.000 EUR
Minimalno za sosponzorstvo:  500 EUR
Spletna stran dogodka:  www.kudmreza.org/rdece/

FESTIVAL, ki razpira javni prostor za druženje in izražanje žensk na nehierarhičnem, neizkoriščevalskem in protikapitalističnem temelju. Rdeča nit izpraševanja položaja žensk v neločljivem spletu umetnosti, kulture, politike, aktivizma in vsakdanjega življenja...

Od samih začetkov festival Rdeče zore prestavlja delo ustvarjalk in aktivistk, ki delujejo na območju Metelkove mesta. K sodelovanju redno vabi politično sorodne avtorice z Balkana in drugih dežel. Čeprav se številne od skupin, ki sodelujejo na festivalih ne istovetijo z nobenim od feminizmov, jih je k sodelovanju zavezalo prepričanje, da je promocija ustvarjalnosti žensk še vedno potrebna - in da identitetna enotnost vélikega subjekta Žensk ni nujen pogoj za naša druženja...

Festival se ne obremenjuje z iskanjem »bistva« žensk, saj so feministični boji v preteklosti pokazali, da vprašanje z opredeljevanjem skupnih bioloških ali celo značajskih potez žensk zastira pogled; pozornost iz vsakdanjega podcenjevanja in izkoriščanja žensk in moških v patriarhalni družbi preusmerja v metafiziko »ženstvenosti« in »možatosti«. Namesto utrjevanja meje ali celo sovraštva med spoloma, festival Rdeče zore ustvarjalnost in druženje vseh udeleženk in udeležencev izkoristi za izpraševanje samoumevnosti meja, ki ne ločujejo in osamijo spolov, temveč ljudi.

Zadale smo si precejšnjo nalogo: povezati umetnost z aktivizmom, aktivizem s teorijo, teorijo z umetnostjo in vse skupaj narediti tako, da bo po izteku festivala in potem, ko se neumorna karavana umetnic, aktivistk in teoretičark premake drugam, v Ljubljani poleg lepih spominov in strtih src ostalo še kaj bolj ... otipljivega.


Predvideno število ponovitev dogodka:

Marec 2009, v trajanju 4-5 dni.

Lokacija dogodka:

Različne lokacije v AKC Metelkova mestu in drugih slovenskih klubih.

Možnosti oglaševanja in promocije sponzorja:

(1) Objava logotipa na spletni strani www.kudmreza.org ter na spletni strani festivala. (2) Omemba pokrovitelja v medijih. (3) Predstavitev pokrovitelja v tiskanem gradivu festivala. (4) Ostale vrste promocije po dogovoru (rdece.zore@gmail.com).Predstavitev organizatorja


Kulturno umetniško društvo MREŽA, društvo


Pokaži vizitko

KULTURNO-UMETNIŠKO DRUŠTVO MREŽA od leta 1997 prepleta ustvajalne niti posameznih umetnic, umetnikov in rokodelcev iz Avtonomnega kulturnega centra Metelkova mesto. Podpira domiselne posege v prostor in predvsem tiste poglede na svet, ki »mešajo štrene« ustaljenosti.

Neuveljavljenim umetnicam in umetnikom, rokodelcem in drugim kulturnim delavcem svetuje in jih podpira s prekaljenostjo igralca, ki ve, da ustvarjalno delo spada med bolj zapletene igre potrpežljivosti.

Društvo razvija lastno produkcijo predvsem na področjih slikarstva, kiparstva, videa in glasbe. Organizira kulturno-umetniške prireditve in mladinske projekte, upravlja z večnamensko dvorano za umetniške dogodke in predstavitve Menza pri koritu in galerijo za sodobno umetost Alkatraz, v sodelovanju z lokalnimi ustvarjalci izvaja projekt Urbani likovni projekti, ob podpori Mestne občine Ljubljana od leta 2003 podpira renovacije stavb na področju AKC Metelkove mesta, ob tem pa skrbi tudi za zvočni, slikovni in dokumentacijski arhiv AKC Metelkove mesta. Poleg zagotavljanja sredstev za številne projekte in vodenja pisarne, KUD Mreža od leta 2000 organizira tudi feministični in queer festival Rdeče zore.

Mednarodno sodelovanje: Smo člani mednarodne evropske mreže Trans Europe Halles, ki nudi stimulativno platformo 43 neodvisnim kulturnim centrom iz 24 držav. Čeprav se centri močno razlikujejo (včlanjene so tako velike kulturne institucije kot mali, prostovoljno vodeni centri), jih družijo podpora in zanimanje za sodobne umetniške prakse, politika multikulturalizma in številna mednarodna sodelovanja.


KUD Mreža je vedno pripravljeno prisluhniti novim predlogom za sodelovanje. Pripravljeno je nuditi praktično pomoč neizkušenim organizatorjem in nuditi pomoč pri iskanju finančne podpore neuveljavljenim umetnicam in umetnikom.

Dosežki, priznanja:
• Člani KUD Mreža smo soavtorji publikacije Razvojni načrt Metelkova (Ljubljana, Retina 1995). • Sodelovanje na bienalu vzhajajočih umetnikov BIG Torino 2000 (Torino, 2000). • Sodelovanje na 25. bienalu Ikonografije metropol (Sao Paulo, Brazilija, 2002). • Rastava Escape from Alkatraz v Williamsburg Art and Historical Center, (New York 2002). • Sodelovanje pri izdaji knjige avtorja Bratka Bibiča Hrup z Metelkove (Ljubljana, Mirovni inštitut, 2003).

Predstavitve v medijih:
Dnevno smo prisotni v slovenskih medijih. V sklopu AKC Metelkova mesto pa tudi v mednarodnih medijih.Kontakt:
ga. Nataša Serec
(01) 4350 345, 040 552-229
natasa.s@guest.arnes.si

 

Izbor področij

Vrsta subjekta:

Kategorija:
   
   

Poštne številke:
 
 
 
 
 
 
 
 


 © 2018 Donacije si.