Domov | Moj profil | O portalu | Oglaševanje | Članarina | KontaktLUTKE 2008, 9. mednarodni lutkovni festival


Predvideno število obiskovalcev:  3000 obiskovalcev
Ocena finančnih potreb:  10.000,00 EUR
Minimalno za glavno sponzorstvo:  5.000,00 EUR
Minimalno za sosponzorstvo:  3.000,00 EUR
Spletna stran dogodka:  www.lgl.si/festival/flink.swf

VSAKIČ ZANIMIV, svež in mlad bo bienalni lutkovni festival tudi letos - že devetič po vrsti - trdno in hrabro zakoračil v zavest evropskega in svetovnega lutkarstva. In občinstva. Lutkovne predstave, namenjene odraslemu ali otroškemu občinstvu vedno nosijo s seboj različna sporočila, različne vsebine. Tudi tabu teme...

Tričlanska mednarodna žirija bo v tekmovalnem programu ocenjevala nastopajoče skupine in njihove predstave. Te se bodo v tekmovalnem programu potegovale za različne privlačne festivalske nagrade:

  • Nagrada MALI PRINC (Grand Prix) za najboljšo predstavo v celoti,
  • Nagrada za animacijo,
  • Nagrada za izvirnost,
  • Nagrada občinstva.

Lutkovno gledališče Ljubljana bo kot organizator zagotovil nastopajočim skupinam bivanje, prehrano in ogled festivalskih predstav v času gostovanja.


Predvideno število ponovitev dogodka:

10. september – 15. september 2008. Predvidoma 20 predstav.

Lokacija dogodka:

Festival se odvija v Ljubljani.

Možnosti oglaševanja in promocije sponzorja:

(1) Omemba pokroviteljstva v medijih, (2) Logotipi pokroviteljev v oglaševalskem gradivu festivala. (3) Predstavitev pokroviteljev v gledaliških listih ter na spletni strani gledališča.Predstavitev organizatorja


Lutkovno gledališče Ljubljana, javni zavod


Pokaži vizitko

"Mladost na življenjskih je poteh kot oddaljen utrinek nekdanjih let, a kdor lutke v srcu nosi, pomlad večno okrog sebe trosi.«

Ne, lutkarji nimajo kapljic večne mladosti, imajo pa hišo polno radosti, ki vas vabi v skrivnostne sobane domišljijskih junakov, prijateljev vseh generacij na vseh koncih sveta. Druščini razigranih likov se vsako sezono pridruži nekaj novih junakov. In to že - ne boste verjeli - celih šest desetletij. Da, leto 2008 nosi častitljivo obletnico gledališča, ki je doslej postavilo na svoje odre več kot 250 različnih naslovov za skoraj tri milijone gledalcev. Vsako leto si kakih 600 ponovitev ogleda skoraj 80.000 obiskovalcev.

Posamični naslovi so skorajda ponarodeli, saj so se obdržali na repertoarju desetletje in več:

ŽOGICO MAROGICO smo premierno uprizorili leta 1951. V naši ponudbi je ostala vse do danes in zagotovo bo tako še mnogo prihodnjih let.
SAPRAMIŠKA je prvič stopila na odrske deske leta 1984 in do konca sezone 2007/08 to ponovila še 1.300-krat. Hm, zares neverjetno. Prepričani smo, da gre za svetovni rekord!
DOKTOR FAUST je obnovljena predstava iz leta 1934. Biser slovenske kulturne dediščine, nemara najmanjša marionetna »živa« predstava na svetu.


Poslanstvo gledališča
je nemoteno in trajno zagotavljanje javnih kulturnih dobrin na področju lutkarske dejavnosti. Z raznovrstnostjo vsebin, žanrov in estetik povezuje in združuje klasične animacijske tehnike z vsemi izraznimi scenskimi oblikami. Prednostno skrbi za izvirno domačo ustvarjalnost pri nastajanju besedil in likovnih zasnov ter načrtno vzpodbuja razvoj tehnologij in tehničnih rešitev. Pretežni del dejavnosti gledališča je namenjen otrokom v najzgodnejši starosti ob hkratnem osveščanju drugih generacij, da je lutkarstvo medij neskončnih možnosti, katerega umetniško in kulturno poslanstvo je namenjeno vsem in vsakomur.


Dosežki, priznanja:
Teh je mnogo in preveč, da bi jih lahko našteli, a na eno med njimi so skrajno ponosni. Leta 2003 je namreč na festivalu TEDEN SLOVENSKE DRAME v Kranju lutkovna predstava TA VESELI DAN ALI MATIČEK SE ŽENI v režiji Vita Tauferja osvojila «Nagrado za najboljšo predstavo v celoti». Malce v šali pravijo, da so tedaj lutke v Sloveniji postale enakopravne z junaki dramskih in drugih gledališč.

Predstavitve v medijih:
Gledališče občasno sodeluje s slovensko televizijo in filmom, nekaj predstav pa so posnele tudi tuje televizije.Kontakt:
ga. Sonja Majerle
(01) 3000 970
info@lgl.si

 

Izbor področij

Vrsta subjekta:

Kategorija:
   
   

Poštne številke:
 
 
 
 
 
 
 
 


 © 2018 Donacije si.