Domov | Moj profil | O portalu | Oglaševanje | Članarina | KontaktFESTIVAL TRNFEST 2009, kulturni dogodek


Predvideno število obiskovalcev:  45.000 do 50.000
Ocena finančnih potreb:  od 5.000 EUR do 35.000 EUR
Minimalno za glavno sponzorstvo:  30.000 EUR
Minimalno za sosponzorstvo:  od 1.000 EUR do 5.000 EUR
Spletna stran dogodka:  www.kud-fp.si

Video:
Otvoritveni performans Trnfest 2008


FESTIVAL se bo v poletnih mesecih odvijal že 17. leto zapored. V lanskem letu se je festivala udeležilo približno 45.000 obiskovalcev v 34 večerih. Ponuja program za vse sladokusce pestrega programa in vseh generacij.

Festival zajema pester mednarodni program, ki vključuje naslednje programske sklope: gledališče, glasba, ples, film, otroški program, DJ program in ustvarjalne delavnice. Predvsem pa se odlikuje po kakovosti, pestrosti, poletni lahkotnosti in izvirnosti nastopajočih.

Za izvedbo sodelovanja je ključno vsakoletno sodelovanje MOL-a, Ministrstva za kulturo, Zavoda za turizem Ljubljana, različnih veleposlaništev, ki podprejo nastopajoče iz svoje države in številnih entuziastov, ki so zasluženi za proaktivno podporo in izvedbo festivala.


Predvideno število ponovitev dogodka:

Julij, avgust 2009, prek 30 večerov.

Lokacija dogodka:

KUD France Prešeren. Letni oder na dvorišču KUDa in v galeriji, klubski sobi in dvorani KUDa.

Možnosti oglaševanja in promocije sponzorja:

1) Logotip v TV oglasu (30 objav), 2) plakat (300-500), 3) zgibanka (25.000), 4) promocijska zgoščenka za novinarje, 5) transparent v centru mesta Ljubljana. PROMOCIJSKE AKTIVNOSTI: 1) reklamno sporočilo pokrovitelja na Telopu ob glavnem odru pred in po večeru, 2) ob novinarski tiskovni konferenci, 3) ob otvoritvi festivala v centru Ljubljane, 4) med festivalom (možnost prireditve nagradnih iger, degustacij, ipd.), 5) izobešanje vaše zastave ali transparenta na območju dogajanja festivala (dvorišče KUDa France Prešeren), 6) deljenje promocijskih letakov OSTALO: 1) objava ob večjih dogodkih v plačanih medijih (Delo, Dnevnik, RGL), 2) vsakodnevno obvestilo moderatorja prireditev o pokrovitelju festivala po končani prireditvi, 3) postavitev vašega logotipa ali bannerja na našo internetno stran z informacijami o Trnfestu (www.kud-fp.si) in možnost vzpostavitve povezave z vašo internetno stranjo, 4) medijski pokrovitelj je najdi.si, kar pomeni vzpostavitev naše spletne strani na največji slovenski brskljalnik.Predstavitev organizatorja


KUD France Prešeren Trnovo, društvo


Pokaži vizitko

KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO (KUD) "FRANCE PREŠEREN" deluje že od leta 1919. Posamezniki in skupine tu ustvarjajo, spodbujajo in posredujejo kulturne, umetniške ter izobraževalne dogodke in projekte.

V okviru svoje redne dejavnosti KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, likovne, grafične in fotografske ter druge razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice. KUDovo knjižno založništvo je usmerjeno predvsem k prevodom »kultnih« avtorjev in naslovov ter k izdajam prvencev mladih avtorjev. Naša dejavnost (in dejavnost mnogih drugih slovenskih »neodvisnih« ustvarjalcev) bi bila bistveno osiromašena, včasih nemogoča brez aktivnosti in podpore Ljudmile (ki deluje v okrilju našega društva) na polju naprednih tehnologij (saj npr. naši strežniki podpirajo več sto spletnih strani avtorskih skupin in posameznikov na področju neinstitucionalne kulture).

S svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora KUD trajneje zadovoljuje kulturne potrebe, povezuje raznolike skupine obiskovalcev z ustvarjalci in izvajalci programa, pa tudi z drugimi (so)delavci na prireditvah. Tako povezovanje v veliki meri vpliva na načrtovanje in oblikovanje naših dejavnosti, odnosov, vzdušja in celotne podobe društva, ki ga v veliki meri določa dostopnost različnih kulturnih dogodkov brez vstopnine, oziroma nizka cena vstopnic, nosilcev zvoka in knjig. Vsako leto tudi javno pozovemo zainteresirane posameznike in skupine, da nam pomagajo (so)ustvarjati program.

KUD podpira mlado, drugačno, še neuveljavljeno kulturo (skupine in posameznike). Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam (starejšim, ženskam... in zlasti mladim ter otrokom).

KUDove številne aktivnosti potekajo v dvorani (gledališke in koncertne dejavnosti, pesniški festivali, literarni večeri - 100 sedežev oz. 200 stojišč), galeriji (likovne razstave, literarni večeri, razni performansi), preddverju in klubski sobi (likovne razstave, delavnice). Poleti dogajanje preselimo na prosto. Tako vsako leto v avgustu potekata festivala TRNFEST in Emonska promenada, ki sta za obiskovalce dostopna brez vstopnine. Dislocirana lokacija na Rimski ulici, kjer deluje laboratorij za digitalne medije in kulturo Ljudmila, ponuja izvrstno infrastrukturno okolje za rezidenčno bivanje in produkcijo na področju naprednih tehnologij in intermedijskih umetnosti.


Dosežki, priznanja:
• LETA 2000 je KUD France Prešeren prejel priznanje mesta Ljubljana za svoj prispevek pri oblikovanju kulturne in umetniške podobe mesta Ljubljana, nekateri naši projekti oziroma člani društva, pa so prejeli številna priznanja doma in v tujini. • NAŠA največkrat nagrajena produkcija je predstava Zijaha A. Sokolovića in skupine Lolita po motivih drame "Medved" A. P. Čehova. V dobrih destih letih je ta "šala za džez kvartet in igralca v desetih slikah" prejela petnajst nagrad na mednarodnih festivalih tako za igro, režijo, glasbo... (več o nagradah si lahko preberete na http://www.ljudmila.org/lolita/medved/awards.html) • LJUDMILA je leta 2004 ob 10. obletnici delovanja "za izjemne dosežke na področju novih medijev" prejela nagrado Zlata ptica Liberalne akademije. • ŠILA - šolska improliga je kot primer dobre prakse nevladnih organizacij prejela nagrado Dobre družbe v letu 2005. • AVGUSTA 2007 je na Mostarskem festivalu avtorske poetike Snježana Martinovič dobila nagrado za igro v naši monodrami Jackie, vizualna podoba naše izdaje poezije z glasbo »Lovljenje ritma« je v oktobru 2007 dobila priznanje odličnosti Fundacije Brumen, teater Narobov pa Ježkovo nagrado RTV Slovenije za leto 2007, pred tem Andrej Rozman - Roza za leto 2005, pa Jani Kovačič.... ...nenazadnje je naš Projekt Pregnanci prejel drugo nagrado Sveta Evrope leta 1994 na Finskem - na TV promociji mednarodne akcije proti rasizmu, ksenofobiji, ...

Predstavitve v medijih:
Dnevno smo prisotni v medijih.Kontakt:
g. Želko Pelicon
01 283 22 88
kud@kud-fp.si

 

Izbor področij

Vrsta subjekta:

Kategorija:
   
   

Poštne številke:
 
 
 
 
 
 
 
 


 © 2018 Donacije si.