Domov | Moj profil | O portalu | Oglaševanje | Članarina | KontaktJANKO IN METKA, operna predstava za otroke.


Predvideno število obiskovalcev:  V letu 2007 je predstavo obiskalo 13.500 obiskovalcev. V letu 2008 pričakujemo med 18.000 do 20.000 obiskovalcev.
Ocena finančnih potreb:  15.000,00 EUR
Minimalno za glavno sponzorstvo:  2.500,00 EUR
Minimalno za sosponzorstvo:  800,00 EUR
Spletna stran dogodka:  www.icom.si

Prva operna predstava za otroke od 3. do 12. leta starosti!

Skoraj triurno pravljično opero znanega skladatelja Humperdicka, smo priredili in zgostili v 45-minutno zabavno in poučno operno predstavo. Ohranili smo rdečo nit zgodbe, okrajšali pa le zborovske in baletne dele ter glasbene vložke staršev Janka in Metke. Otroci lahko s svojimi predlogi, vprašanji in odgovori vseskozi interaktivno sodelujejo s pripovedovalcem v predstavi, ter s pomočjo klavirja, petja, prelepih kostumov in scene spoznajo zgodbo o Janku in Metki tudi v glasbeni izvedbi.

O operi:
Pravijo, da ni otroka, ki ne bi prebral slavne pravljice o Janku in Metki, ki sta jo napisala brata Grimm. Žal pa to ne velja za zelo lepo glasbeno priredbo iste pravljice, ki jo je napisal skladatelj, operni dirigent, lektor in glasbeni kritik Engelbert Humperdinck (1854-1921). Njegova sestra Adelheid je leta 1891 svojim otrokom napisala nekaj pesmic na temo pravljice o Janku in Metki. Teksti so bili Humperdincku tako všeč, da jih je najprej uglasbil, nato pa iz pravljice naredil pravo opero.

Avtorji predstave:
Glasba: Engelbert Humperdinck
Režija: Katja Konvalinka
Scenografija in kostumografija: Ksenija Konvalinka
Produkcija: Icom d.o.o.
Izvršni producent: Matej Rotovnik

Nastopajoči:
Katja Konvalinka, sopran: Metka
Saška Kolarič, mezzosopran: Janko
Edita Garčević-Koželj, mezzosopran: čarovnica
Ana Bradeško: pripovedovalka
Jerneja Grebenšek: pianistka


Predvideno število ponovitev dogodka:

Predstavo izvajamo skozi vse leto. V letu 2008 načrtujemo okrog 150 ponovitev predstave.

Lokacija dogodka:

CANKARJEV DOM (Kosovelova in Linhartova dvorana), NARODNI DOM MARIBOR ter gostovanja v kulturnih centrih in šolah po Sloveniji.

Možnosti oglaševanja in promocije sponzorja:

Promocijo sponzorjev zagotavljamo na vseh predstavah Janko in Metka, ki jih izvajamo v kulturnih domovih in organizacijah. Potencialni sponzorji lahko številne predstave izkoristijo za predstavitev svojega podjetja (npr. logotip, kratka predstavitev podjetja, ...) v vseh tiskovinah predstave (plakat in zloženka) ter na naši spletni strani. Po dogovoru, lahko sponzorjem omogočimo tudi druge oblike in načina promocije. S sodelovanju vabimo tudi podjetja, ki so pripravljena skupaj z nami sosponzorirati dobrodelno izvedbo predstav Janko in Metka za različne ciljne skupine otrok (ICOM d.o.o. prispeva organizacijski del in umetnike) ter njihovo obdarovanje v času božično-novoletnih praznikov.Predstavitev organizatorja


ICOM, d.o.o.


Pokaži vizitko

ICOM d.o.o., je podjetje za organizacijo in izvedbo vseh vrst:

  1. kulturno-umetniških dogodkov,
  2. zabavnih dogodkov,
  3. kongresnih in izobraževalnih dogodkov,
  4. predstavitev podjetij ali njihovih produktov,
  5. proslav, obletnic in drugih priložnostnih družabnih srečanj.

Tehnična podpora projektom vključuje: svetovanje, načrtovanje, montažo in distribucijo (trgovina na debelo) avdio-vizualne opreme ter marketing.

Poleg organizacije dogodkov vodimo tudi umetniško agencijo za hitro posredovanje predstavljene kulturno-umetniške ponudbe zainteresiranim naročnikom oziroma organizatorjem dogodkov ter lastno produkcijo predstav za otroke in odrasle.


Dosežki, priznanja:
1. dogodki ob vstopu v EU, 2. dogodki za GZS, 3. dogodki za Intereuropo d.d., 4. kulturno-umetniški dogodki za Gorenje d.d., BTC d.d., NKBM d.d., Krka d.d., Bankart d.o.o., Zdravstveni dom Ljubljana, Motoman Robotec d.o.o. itd..., 5. Organizacija razstave WORLD PRESS PHOTO, 6. organizacija razstave ob 50. obletnici združenja AMFPA, 7. produkcija različnih gledaliških in opernih predstav, ...

Predstavitve v medijih:
Delo, Dnevnik, Slovenske novice, Jana, ...

Koncerti in zabavni dogodki
Artisti in akrobatiKontakt:
Matej Rotovnik
01 585-2947
icom@icom.si

 

Izbor področij

Vrsta subjekta:

Kategorija:
   
   

Poštne številke:
 
 
 
 
 
 
 
 


 © 2018 Donacije si.