Domov | Moj profil | O portalu | Oglaševanje | Članarina | KontaktDZZZ LJ


Pokaži vizitkoDohodninski upravičenec v kategoriji:

3. UPRAVIČENCI S PODROČJA KMETIJSTVA, GOZDARSTVA IN PREHRANE

Če želite nameniti del svoje odmerjene dohodnine (do 0,5 %) za naše delovanje, Vas prosimo, da vpišete naslednje podatke v obrazec:


Ime in naziv upravičenca Davčna št. Odstotek
DZZZ LJ, Društvo za zaščito živali Ljubljana 88033066 Vpišite odstotek odmerjene dohodnine, ki ga želite donirati (do 0,5 %)

Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije lahko vložite osebno ali pošljete po pošti davčnemu uradu oziroma izpostavi svojega stalnega prebivališča. Več o naslovih DURS tukaj.


Predstavitev

DRUŠTVO ZA ZAŠČITO ŽIVALI LJUBLJANA je neprofitna, nevladna, dobrodelna in prostovoljska organizacija, ustanovljena januarja 1999. Ukvarja se z ozaveščanjem, informiranjem in izobraževanjem oziroma dolgoročnim preprečevanjem neodgovornega odnosa do živali ter neodgovornega lastništva živali. Dejavnosti društva so prav tako usmerjene v zmanjševanje posledic neustreznega odnosa do živali (pomoč zavrženim živalim, pomoč pri oddajanju živali itd.).

Dežurni telefon društva
:
041 751 722
Telefon je odprt vsak dan v letu, najmanj 2 uri na dan. Informacija o tem, kateri dve uri sta to, je posneta na odzivniku. Vse dežurne osebe so namreč prostovoljci, ki si morajo čas dežuranja prilagoditi glede na svoje siceršnje obveznosti. Za nujne primere je na telefonu vključena samodejna telefonska tajnica, ki jo preverjamo večkrat na dan.

Naslov za pošiljanje pošte: p.p. 4733, 1001 Ljubljana.


Na
spletni strani društva se lahko seznanite z aktualnimi informacijami o društvu, njegovimi projekti in dejavnostmi, kot na primer:
 1. novice, izobraževalna gradiva, plakati in posvojitvene pogodbe pri oddaji živali tukaj;
 2. akcije in projekti društva (npr. darilnoprodajni program Krilca ustanove Umanotera) tukaj;
 3. osnovna pojasnila glede prijav mučenja živali tukaj;
 4. spletna trgovina društva "Nakupi iz srca" tukaj;
 5. informacije o živalih, katerim društvo pomaga pri prodaji (Posvojime.si) tukaj.

"Star si, ko se zaveš,
da ne boš nikoli imel vseh psov,
ki si jih želel imeti."
(Joe Gores)


Informacije za donatorje in sponzorje

POMOČ ŽIVALIM, DELOVANJE DRUŠTVA

ZA SVOJE DELOVANJE potrebujemo veliko sredstev. Veterinarske storitve so precej drage in ravno te potrebujemo, če hočemo pomagati zapuščenim živalim. Veliko denarja vložimo tudi v izobraževalne tiskovine, seveda pa potrebujemo sredstva tudi za kritje manjših stroškov (fotokopiranje, pisarniški material, znamke, kuverte, računovodski servis, material za izdelavo magnetkov in drugih izdelkov za prodajo, telefon itd).

Vse delo v društvu opravljamo prostovoljno. Zbrana sredstva namenjamo izključno za kritje materialnih stroškov delovanja društva, z njihovo porabo pa se lahko seznanite iz prispevkov na spletni strani društva (http://dzzz.si/).

DELOVANJE DRUŠTVA lahko posamezniki in podjetja podprete z doniranjem finančnih ali materialnih sredstev. Za vsak finančni prispevek vam na željo izdamo potrdilo o vplačilu. Znesek donacije lahko uveljavljate kot davčno olajšavo. Društvo lahko finančno podprete tudi na druge načine:

 1. nakup Krilc "Super tačka". Krilca so imenitna možnost izbire daril. So simbolna učilnica tega, kako naj bivamo, da bo zaradi našega življenja na svetu več sreče, več dobrega in več ljubezni. Z njimi ne opravite zgolj še enega nakupa, temveč opravite dobro delo. Vašega denarja ne dobi tovarna temveč bitje v stiski. Več o krilcih, ki ga v sodelovanju z nekaterimi organizacijami vodi fundacija Umanotera, si lahko preberete tukaj: http://dzzz.si/index.php/krilca-darila-s-carobno-mocjo.html
 2. nakup v spletni trgovini društva DZZZ LJ "Nakupi iz srca": http://dzzz.si/index.php/nakupi-iz-srca.html
 3. včlanitev v društvo ter plačilom članarine: http://dzzz.si/index.php/component/option,com_facileforms/Itemid,117/lang,sl/
Delovanje društva lahko podprete tudi z materialno pomočjo:
 1. Donacija predmetov za srečelov. Za srečelov sprejemamo kakršnekoli manjše ali večje predmete, primerne za dobitke na srečelovu. Lahko so tudi rabljeni predmeti, a naj niso preveč obrabljeni. Prav tako pridejo v poštev tudi originalno zapakirane sladkarije in promocijski materiali podjetij (kape, majice, blokci, mape, trakovi za ključe itd.). Če ste nam pripravljeni odstopiti nekaj takega materiala, nam pišite na info@dzzz.si za dogovor o prevzemu.
 2. Donacija hrane in opreme za živali. Hrano zbiramo na nekaterih naših prireditvah (predvsem na tistih, kjer je prizorišče lahko dostopno z avtomobilom in tako ni dodatnih zapletov pri odvažanju). Najbolj veseli smo hrane za mačke, a z veseljem sprejmemo tudi hrano za pse in vsakršno opremo (povodce, ovratnice, ležišča, igrače, transporterje, posode itd). Oprema je lahko tudi rabljena, hrana pa naj je originalno zapakirana.
 3. Donacija materialov, ki jih potrebujemo pri izvajanju otroških delavnic. Sem prištevamo predvsem razna barvna pisala (barvice, fluomastre), papirje večjih ali manjših formatov, lepilo, škarje, das-maso itd.

Veseli smo vsakršne finančne ali materialne pomoči, kot priznanje našemu delu ter kot dokaz, da cenite naša prizadevanja.Ocena finančnih potreb:

ni podatka
Informacije...

za donatorje:

Številka bančnega računa:
05100 – 8010655733

Banka:
Abanka Vipa d.d.

Davčna številka: 88033066
Zavezanec za DDV: NE

za sponzorje:

DZZZ LJ, Društvo za zaščito živali Ljubljana
Rusjanov trg 5
1000 Ljubljana

Kontaktna oseba: Dežurna članica

Telefon: 041 751 722
E-pošta: info@dzzz.si
Spletna stran: www.dzzz.si

 
 © 2018 Donacije si.