Domov | Moj profil | O portalu | Oglaševanje | Članarina | Kontakt


Kralji ulice, društvo za pomoč in samopomoč brezdomcevHumanitarni alarmi
Predstavitev organizacije

Video:
Nikoli doma


V ZADNJIH petnajstih letih se je v več državah pojavila nova oblika dela - brezdomski oz. cestni časopisi. Ti časopisi so nastali kot alternativa pogledu, da so brezdomci "izgubljena" in brezupna drubena skupina, v katero "ne kaže investirati kaj dosti", ter da od nje ni kaj dosti pričakovati.

Društvo za namene svojega strokovnega delovanja že od leta 2005 izdaja časopis »Kralji ulice«. Idejo cestnega časopisa so tako brezdomci, kot širša javnost zelo pozitivno sprejeli. Vsebinska rdeča nit časopisa je brezdomstvo in življenje na ulici ter socialna izključenost; obravnava pa tudi številne ostale tematike, kot so odvisnosti, kriminalizacija, nasilje, socialna izrinjenost, zaposlovanje, družinska in odnosna problematika, socialne službe ... Brezdomcem omogoča pridobivanje finančnih sredstev na zakonit način in z lastnim delom, tako da časopis prodajajo po mestnih ulicah.

Projekt že od začetka ni usmerjen samo v skupino socialno izključenih posameznikov, temveč tudi v širso javnost, ki se prek časopisa seznanja z življenjem brezdomcev, njihovim vsakdanom in brezdomsko kulturo iz prve roke. Sorazmerno s širjenjem dosega časopisa se spreminja tudi stereotipen pogled družbe na brezdomstvo, ki ga ustvarjajo »mainstream« mediji.Začetki uličnega časopisa Kralji ulice
Na kratko o društvu Kralji ulice
Namen in cilji društva Kralji ulice
Ustvarjanje časopisa Kralji ulice« Nazaj

 
 © 2018 Donacije si.