Domov | Moj profil | O portalu | Oglaševanje | Članarina | Kontakt


Slovenska karitas, dobrodelna ustanovaHumanitarni alarmi


01.08.2008
Pošlji AFRIKA na 1919 in prispevaj 1 €. Hvala!

Podarimo otrokom v Afriki upanje in prihodnost.Predstavitev organizacije

SLOVENSKA KARITAS je dobrodelna ustanova rimskokatoliške Cerkve na Slovenskem (1. maja 1990 jo je ustanovila Slovenska pokrajinska škofovska konferenca) in ima namen, da uresničuje karitativno in socialno poslanstvo Cerkve.

Je članica Mednarodne in Evropske Karitas; sprejema njena načela delovanja, usklajevanja in sodelovanja ter povezuje Slovenijo z mednarodnimi in meddržavnimi nevladnimi organizacijami na dobrodelnem in človekoljubnem področju. Načrtuje akcije mednarodnega pomena, spremlja njihov potek in preverja učinke. Sodeluje pri odpravljanju posledic naravnih nesreč in katastrof doma in po svetu ter podpira socialne projekte v tretjem svetu.

Karitas v Sloveniji uresničuje socialno pastoralno poslanstvo Cerkve s tem, da pričuje za evangeljsko ljubezen in jo udejanja tako, da pomaga vsakemu človeku v stiski, zagovarja revne, zapostavljene in obrobne, gradi pravičnejšo družbo in sodeluje z drugimi karitativnimi in socialnimi organizacijami v Cerkvi in družbi.Temeljne vrednote in načela
Etična načela Slovenske karitas
Vizija Karitas v Sloveniji
Naloge Slovenske karitas« Nazaj

 
 © 2018 Donacije si.