Domov | Moj profil | O portalu | Oglaševanje | Članarina | KontaktUNICEF Slovenija


Pokaži vizitkoDohodninski upravičenec v kategoriji:

1.5. Humanitarne organizacije s področja socialnega varstva

Če želite nameniti del svoje odmerjene dohodnine (do 0,5 %) za naše delovanje, Vas prosimo, da vpišete naslednje podatke v obrazec:


Ime in naziv upravičenca Davčna št. Odstotek
UNICEF Slovenija, društvo 94359024 Vpišite odstotek odmerjene dohodnine, ki ga želite donirati (do 0,5 %)

Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije lahko vložite osebno ali pošljete po pošti davčnemu uradu oziroma izpostavi svojega stalnega prebivališča. Več o naslovih DURS tukaj.


Predstavitev

Video:
Za vsakega otroka


Društvo UNICEF Slovenija je nevladna organizacija ustanovljena decembra 1993 in ima status nevladne organizacije. Smo eden izmed 37 nacionalnih odborov UNICEF, ki v razvitih državah delujejo v imenu in korist UNICEF.

Naši glavni nalogi sta promocija poslanstva UNICEF in zbiranje sredstev za uresničevanje programov UNICEF v korist otrok v najbolj ogroženih delih sveta.

Naša pomembna naloga pa je tudi promocija in zagovorništvo otrokovih pravic ter izobraževanje za razvoj v lastni državi. V okviru tega že vrsto let tesno sodelujemo z osnovnimi in srednjimi šolami ter vrtci, kjer izvajamo programe izobraževanja za razvoj:

Za vsakega otroka
Zdravje, Izobrazba, Enakost, Zaščita
NAPREDUJEMO V ČLOVEČNOSTI


Dosežki, priznanja:
1) Akcije zbiranja sredstev za dolgoročne programe pomoči ter za krizne situacije, 2) Prvi dobrodelni glasbeni videospot, 3) Projekt Punčka iz cunj, 4) Program Starši otrok sveta, 5) Tradicionalna dražba punčk iz cunj, 6) Prodaja voščilnic, daril.

1. dejstvo o UNICEF
2. dejstvo o UNICEF
3. dejstvo o UNICEF
4. dejstvo o UNICEF
5. dejstvo o UNICEF
6. dejstvo o UNICEF
7. dejstvo o UNICEF
8. dejstvo o UNICEF
9. dejstvo o UNICEF
10. dejstvo o UNICEF
PoslanstvoInformacije za donatorje in sponzorje

ZA AKCIJO 'KO BOM VELIK, NE BOM VEČ RUDAR'

Video:
Ko bom velik ne bom več rudar


ZA POMOČ OTROKOM, ki delajo v rudnikih zlata v Burkina Fasu: Po podatkih Ministrstva za delo je v Burkina Fasu v otroško delo v rudnikih zlata, kamnolomih ter na plantažah vključenih več kot polovica otrok, mlajših od 15 let. Ti podatki so zastrašujoči.

V revnih in ranljivih lokalnih skupnostih, kjer vladata revščina in neizobraženost, so za preživetje celotne družine prisiljeni delati tudi otroci. Otroci stari od 5 do 14 let delajo v nezavarovanih rudnikih v izjemno težkih razmerah: pogosto delajo več kot 12 ur, poškodbe in nesreče se dogajajo vsak dan, čezmerna in dolgotrajna izpostavljenost obremenitvam in prahu pa puščata fizične in psihološke posledice za njihov razvoj. Otroci, ki delajo, ne hodijo v šolo, zato ostanejo ujeti v začaranem krogu revščine, ki jih je že v zgodnjih otroških letih oropala otroštva.

Pridružite se UNICEF-u in podprite program, s katerim bomo pomagali otrokom v Burkina Fasu do izobrazbe in svetlejše prihodnosti. Vaš prispevek je neprecenljiv, saj boste s tem pomagali rešiti dragoceno otroško življenje.


Prosimo, oglejte si galerijo slik za več infomacij. Da otroci v Burkina Fasu ne bodo več rudarji...


Kako izboljšati življenje teh otrok?
Poraba zbranih sredstev

Ocena finančnih potreb:

ni podatka
Informacije...

za donatorje:

Številka bančnega računa:
02085-0017741956
Sklic:
6660007289085

Banka:
NLB d.d.

Davčna številka: 94359024
Zavezanec za DDV: DA

za sponzorje:

UNICEF Slovenija, društvo
Pavšičeva 1
1000 Ljubljana

Kontaktna oseba: dežurna oseba

Telefon: (01) 583 80 80
E-pošta: info@unicef.si
Spletna stran: www.unicef.si

 
 © 2018 Donacije si.