Domov | Moj profil | O portalu | Oglaševanje | Članarina | Kontakt


Umanotera - Slovenska fundacija za trajnostni razvoj, ustanovaProstovoljna dela
Predstavitev organizacijeUMANOTERA je v desetih letih svojega obstoja prerasla v strokovno organizacijo, ki s spremljanjem novih trendov stremi k uveljavljanju trajnostnega razvoja v nacionalnih politikah ter k vzpostavljanju ravnotežja med človekom in okoljem.

Z oblikovanjem različnih pobud in vključevanjem v procese spreminjanja in sprejemanja zakonodaje sodeluje na različnih področjih, kot so kemikalije, gensko spremenjeni organizmi, varstvo narave, odpadki in informiranje zainteresirane javnosti o problemih varstva okolja. Zavzema se za demokracijo na višji ravni, ki mora temeljiti na delovanju civilne družbe. Pri svojem delovanju stremi h kakovosti opravljenega dela, pri čemer jo vodijo načela neodvisnosti od politike in interesov kapitala, poštenost, iskrenost in neposrednost.

Temeljni namen fundacije Umanotera je uveljavljanje načel trajnostnega razvoja v praksi, zlasti ohranjanja naravnih virov in biološke raznovrstnosti, uravnoteženja človeške družbe z okoljem ter etike odnosa do okolja in narave.

Kratke, pet-minutne televizijske spote, ki predstavljajo pet najpomembnejših življenjskih okolij v Sloveniji je pripravila Umanotera v sodelovanju s TV Slovenija). Vabljeni k ogledu.

TV spot Incident na morju (TV Slovenija)TV spot Voda izginja (TV Slovenija)TV spot Kriza na krasu (TV Slovenija)TV spot Nesreča na travniku (TV Slovenija)TV spot Drama v gozdu (TV Slovenija)
Incident na morjuVoda izginjaKriza na krasuNesreča na travnikuDrama v gozdu

Sedem mitov o podnebnih spremembah:

Mit o podnebnih spremembah (1)
Mit o podnebnih spremembah (2)
Mit o podnebnih spremembah (3)
Mit o podnebnih spremembah (4)
Mit o podnebnih spremembah (5)
Mit o podnebnih spremembah (6)
Mit o podnebnih spremembah (7)


« Nazaj

 
 © 2018 Donacije si.