Dobrodošli na naši spletni strani - 歡迎來到我們的網頁

Ma za krepitev odnosov med Tajvanom in Slovenijo


16.02.2011

Predsednik SDS Janez Janša in predsednik društva slovensko-tajvanskega prijateljstva dr. Mihael Brejc se mudita na šestdnevnem obisku na Tajvanu. V času obiska se bosta srečala s predstavniki vladnih in drugih inštitucij na Tajvanu.

Tajvanski predsednik Ma Ying-jeou pa je včeraj v Taipeiju sprejel prvaka SDS Janeza Janšo in se zavzel za okrepitev odnosov med Tajvanom in Slovenijo, potem ko je Evropska unija nedavno odpravila vizume za vstop tajvanskih državljanov v schengensko območje, poročajo danes tajvanski mediji.
"Čeprav sta državi geografsko zelo oddaljeni, obe spoštujeta človekove pravice, demokracijo in svobodo," je dejal Ma, ki je Janšo sprejel v predsedniški palači v Taipeiju.
Ma je poudaril, da si je Janša v času, ko je vodil slovensko vlado, neutrudno prizadeval za spodbujanje prijateljstva med Tajvanom in Slovenijo. "Lani je bil na univerzi v Ljubljani ustanovljen Tajvanski raziskovalni center, ki je prvi te vrste na Balkanu," je še dejal Ma po poročanju spletne strani Taiwan Today.

Vir: STA, Taiwan Today

Postanite Član
Postanite član Društva slovensko – tajvanskega prijateljstva, izpolnite pristopno izjavo.
Vas zanima Tajvan? Preberite si nekaj osnovih podatkov o Tajvanu, kratek oris njegove zgodovine, najdete pa lahko tudi koristne naslove in povezave. Več
O Tajvanu