Dobrodošli na naši spletni strani - 歡迎來到我們的網頁

Tajvan napreduje glede boja proti korupciji


27.10.2010

Tajvan je po zadnji lestvici mednarodne organizacije Transparency International iz Nemčije, na 33. mestu med 178 državami glede zaznave korupcije. Slovenija je zasedla 27. mesto s 6.4 točke. Z rezultatom 5.8 točk od 10 -ih, je Tajvan na lestvici vidno napredoval in sicer za štiri mesta od lanskega leta in za šest mest od leta 2008.

“Napredek Tajvana glede zaznave korupcije je rezultat prizadevanj predsednika Ma Ying-a,"je povedal tiskovni predstavnik predsednikovega urada Lo Chih-chiang. Po drugi strani pa je še veliko prostora za izboljšanje, je dodal Lo, ki je poudaril, da se bo boj proti korupciji še nadaljeval.

Transparency International je Tajvanu priporočil, da bi bil boj proti korupciji še bolj uspešen, če bi v njem bolj sodelovala civilna družba, mediji in zasebni sektor, ki bi s svojim udejstvovanjem lahko prispevali k nadzoru vlade. Na ta način bi nadzirali ukrepe vlade v boju proti korupciji in njihovo učinkovitost.

V regiji je Tajvan zasedel četrto mesto, za Singapurjem (ta je na lestvici prvi), Hong Kongom in Japonsko. Južna Koreja je zasedla 39. mesto, Kitajska pa 78. Najvišje so uvrščeni Danska, Nova Zelandija in Singapur, vsi so prejeli 9.3 točk. Sledita Finska in Švedska z 9.1 točke, na zadnjem mestu pa je Somalija z 1.1 točke.

Lestvica zaznave korupcije se objavlja od leta 1995. Po navedbah Transparency International lestvico sestavijo na podlagi različnih ocen in raziskav neodvisnih in uglednih organizacij.

Vir: Taiwan Today in STA

Postanite Član
Postanite član Društva slovensko – tajvanskega prijateljstva, izpolnite pristopno izjavo.
Vas zanima Tajvan? Preberite si nekaj osnovih podatkov o Tajvanu, kratek oris njegove zgodovine, najdete pa lahko tudi koristne naslove in povezave. Več
O Tajvanu